Warmste week op de mARCt de Triomphe!

12 Maart 2018

De MarcT de Triomphe is een bijzondere kerstmarkt tijdens Winter in Kortrijk. Solidariteit staat er centraal. Midden op op de MarcT staat de ‘Arc de Triomphe’. Dat is een geefmonument dat je de voorbije twee jaar ook al op de kerstmarkt in Kortrijk kon vinden. Ook jij kan je steentje bijdragen! 

In de Arc de Triomphe kunnen bezoekers cadeautjes achterlaten. Die cadeautjes worden verdeeld over organisaties die werken voor kwetsbare mensen in de regio Kortrijk. 
Rondom de Arc staan dit jaar zes chalets. Kortrijkse organisaties kunnen die gratis gebruiken om via acties en activiteiten geld in te zamelen voor een goed doel. Er is ook een foodtruck.

De Warmste Week!

Met de MarcT de Triomphe hebben we in kerstperiode extra aandacht voor mensen in onze stad die het moeilijk hebben. We wakkeren de aandacht aan voor mensen die in eenzaamheid leven. Het evenement staat als actie geregistreerd bij de Warmste Week van Studio Brussel en verwelkomt ook graag andere acties van de Warmste Week. Het wordt de warmste markt van de streek! We steunen ook organisaties die werken voor kwetsbare mensen. We doen dat financieel met de opbrengst van de MarcT. De MarcT geeft die organisaties ook de kans om hun werking in de kijker te zetten.

Waar en wanneer?

De MarcT vindt op de Veemarkt plaats, op de ‘kop van de Veemarkt, vlak bij de hoofdingang van K in Kortrijk van zaterdag 16 tot en met zondag 24 december en telkens van 13 tot 20 uur.

Hoe meewerken aan de MarcT?

Je kan mee invulling geven aan de MarcT door je vóór 15 november aan te melden via het online formulier of via mail naar info@destuyverij.be.

Quindo zoekt artiesten, DJ’s, bands en andere die voor het goede doel een setje willen draaien/spelen tussen 18 en 24 december in Kortrijk, interesse? Mail naar info@quindo.be. 

Bron: www.kortrijk.be 

Broos Claerhout