Horror in het Heulse Fatimaklooster!

12 Maart 2018

Nee, Quindo sluit zich niet op in een chalet in de bergen om even wat te gaan skiën en stevig door te zakken tijdens de après-ski. Integendeel. Quindo begeleidt tijdens de krokusvakantie 25 kinderen bij de creatie van hun eigen korte griezelfilm. Samen met Kuru en studenten van VIVES eventmanagement organiseert Quindo het mediakamp Griezelkoorts in het Fatimaklooster in Heule. De kinderen zijn het creatieve brein van deze film. Ze zullen zelf het script schrijven, kostuums en decors maken, acteren, regisseren en monteren... Op zaterdag 4 maart kun je de première van de kortfilm meebeleven in de Budascoop in Kortrijk. Als je durft.

Projectoproep Een Hart voor West-Vlaanderen

Griezelkoorts wordt ondersteund door het Streekfonds West-Vlaanderen. Elk jaar lanceert het Streekfonds West-Vlaanderen namelijk een projectoproep voor het initiatief ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’. Vzw Kuru uit Gent ging op deze projectoproep in en samen met de brugfiguren uit de basisscholen Sint-Amandscollege Noord, Kransvijver en de Heerlijkheid van Heule vonden ze 25 griezelaars uit het vijfde en zesde leerjaar die binnenkort echte filmsterren zijn.

Griezelfilm van A tot Z

In creatieve workshops ontdekken de kinderen hoe ze een film kunnen maken. Compagnie Amai uit Gent maakt van de kinderen professionele acteurs. Verder zetten de kinderen hun tanden in het scenario, de montage, de regie, de special effects, het decor, de kostumering… “We zijn heel benieuwd hoe onze film eruit zal zien. Willen de kinderen zombies of monsters of spoken in de film? Wat zal er zich precies afspelen? Daar hebben we nog het raden naar, want de kinderen beslissen.” zegt David Delanoye, een van de studenten die dit project helpt realiseren. “Elk kind heeft zijn eigen functie binnen het filmteam. Zij gaan aan de slag met alle ideeën die door hun hoofd spoken. Quindo zorgt voor voor materiaal en voor de ondersteuning bij de mediaworkshops cameratraining en monteren.”

Het decor van het Fatimaklooster in Heule is de ideale setting voor een griezelfilm. Op de set is het momenteel echter allesbehalve onaangenaam, Griezelkoorts kadert in de projectweek ‘Het Verhaal van Fatima’. De hele krokusvakantie werken vzw Oranjehuis en OCMW Kortrijk samen met de buurt om van het klooster een gezellige ontmoetingsplaats vol creatieve en interessante activiteiten te maken.

Première in Hollywoodstijl

Het mediakamp Griezelkoorts wordt afgesloten met een stijlvolle première op zaterdagavond 4 maart in de Budascoop. Hier krijgen de kinderen de kans om hun film aan hun familie en vrienden voor te stellen. Het Griezelkoortsteam mag pronken op de rode loper terwijl de paparazzi foto’s zullen proberen te nemen. Na de première checken we in het stadhuis van Kortrijk wie er zal kunnen slapen die nacht.

Dit project wordt gerealiseerd met de steun van het Streekfonds West-Vlaanderen, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Herbekijk hier en hier de foto’s van vorige week!

griezelkoorts-do-34

griezelkoorts-woe-6

griezelkoorts-do-8

Broos Claerhout